Apr 17

No Printer

1 comment

Hi

Could someone from Makertech, confirmed you have received my PM, and looking into why I have not receive the printer. Would like to start building it over he Easter break.

Apr 23

Just a quick update. I've received the parcel today. Now! Let the fun begins :)

New Posts
  • I'm trying to raise to 130° (planning to print pom-c) but it goes up to 100° and then stops: (Error: Heating failed, system stopped! Heater_ID: bed - Printer halted. kill() called!) Has anyone tested the max temperature heated bed can reach? It's due to hardware limit?
  • Whilst trying to cure the lines in the print, it looks like I’ve turned the pots on the 2 TMC1200’s just ever so slightly too much clockwise (Too many volts). The display disappeared. I’ve since replaced the TMC1200’s and whilst the display works, there is still no movement on the XYZ axis’. I wish I had used a DVM to properly calibrate the volts instead of doing it by eyesight as the destructions suggested. As the XYZ doesn’t work, I’m lost to how to identify if it’s the main control board, display board, or something else. Anyone have any suggestions?
  • I'm getting layer shifting on the y axis. Sometimes it will do ~100 layers just fine, other times every 3rd layer or so seems to miss steps and get offset from the ones underneath it. I've checked the pulley lead screws are tight and the belt is properly tensioned. Do I need to adjust the stepper driver? How much and which way? The motor for the carriage seems underpowered.